deep
Harbi Aktif Üye
Bulgur pilavı nasıl yapılır?

Malzemeler ( 4 kişilik)
Yapılışı
Kıyılmış soğanı tencereye alıp, zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte bir-iki çevirip salça ekleyin. Rendelenmiş domates ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Bulgur ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin.
Ilık olarak servis yapın.

Malzemeler ( 4 kişilik)
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
Yapılışı
Kıyılmış soğanı tencereye alıp, zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte bir-iki çevirip salça ekleyin. Rendelenmiş domates ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Bulgur ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin.
Ilık olarak servis yapın.