Sebzeli bulgur pilavı tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Sebzeli bulgur pilavı tarifi, Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır
sebzeli bulgur pilavi.jpg
Malzemeler (2 kişilik)
  • 1 su bardağı kepekli bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet sarımsak
  • yarım çay kaşığı tuz
Sebzeli bulgur pilavı yapılışı
Mercimeği yıkayıp, düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağında küp doğranmış soğanı kavurup bulguru ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra karışıma salçayı ekleyip, 2 su bardağı ılık su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir başka tencereye kalan zeytinyağını alın. İnce kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri, ince kıyılmış sarnısakla birlikte 2-3 dakika çevirin. Renklerinin canlı kalması hem sebzelerin vitamilnerini koruması hem de güzel görünmesi açısından önemli! Pilavınız suyunu çektikten sonra sebzeleri ve mercimeği ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra demlenmeye bırakın.

Not: Kepekli diyet bulgur, sert durum buğdayının kepeği üzerinde bırakılmış halidir. Kepeğin kan değerini ve kandaki yağları düşürücü etkisinin yanında, mide ve bağırsak kanserini önleyici yönü de bulunuyor. Özge Zeki
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst