Midye Çörek Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Midye Çörek Tarifi, Midye Çörek nasıl yapılır
midyecorek.jpg

Malzemeler
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı pağ
  • 1 paket margarin
  • Alabildiğince un
  • Tuz
iç malzemesi
  • Kıymalı veya peynirli iç

Midye Çöreği Yapılışı
Hamur yoğuracağımız kaba yumurta sarılan, 1 çay bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı maya, 1 çay bardağı ılık su ve 1 çay bardağı ılık yağı katıp, iyice karıştıralım. Maya eridiğinde yeterince un ve tuz koyarak yoğuralım (poğaça hamuru kıvamında olsun). Hamuru yoğurur yoğurmaz, kabarmasını beklemeden 4 eşit parçaya bölerek beze yapalım. Unlu bir zeminde, hazır yufka inceliğinde açalım. Margarini eritip, yufkanın üzerine gezdirelim. Fırça yardımı ile yufkayı iyice yağlayalım. Diğer yufkayı da açalım. İlk yufkanın üzerine serelim. Onun üzerini de yağlayalım. 2 yufkayı birlikte rulo yaparak saralım. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde açıp, rulo yapalım. Ruloların içindeki yağın donması için buzlukta 5 dakika bekletelim. Sonra buzluktan çıkarıp, 2.5 cm eninde parçalar keselim. Kestiğimiz parçaların bir tarafını elimizde büzdürelim. Yatık olarak koyalım. Merdane ile yarım parmak kalınlığında inceltelim. Peynirli veya kıymalı içi koyup, kapatalım.

Kapattığımız kısmı bastırmadan kapatalım (pişerken kabarıp midye şeklini alması için). Kalan eritilmiş margarini üzerine dökelim.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst