Örgülü Çörek Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Örgülü Çörek Tarifi, Örgülü Çörek nasıl yapılır
orgulu corek.jpg
Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kuru maya
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılır)
  • Alabildiğince Un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Susam

Örgülü Çörek Yapılışı
ön hazırlık olarak ılık süte, 4 tatlı kaşığı şeker ve 2 çorba kaşığı kuru mayayı ilave ederek karıştıralım. Mayanın kabarmasını bekleyelim. Derince bir kaba mayalı sütü, eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, 2 yumurtayı alalım. Tuzu da ekleyip, karıştıralım. Unu azar azar ilave ederek, ele yapışmayacak hamur elde edelim. Hamuru pürüzsüz olana dek yoğuralım. Hamur kabının ağzım örterek ılık bir ortamda mayalandıralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım.

Parmak kalınlığında çubuklar yapıp, her çubuğu 3 eşit parçaya keselim. Elde ettiğimiz 3 çubuğu yan yana koyup, saç örer gibi örelim. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim. Fırın 5 dakika çalıştırıp, kapatalım. Sönmüş ama ılık fırına tepsiyi sürüp, yarım saat sönmüş finnda bekletelim. Çörekler biraz daha kabaracaktır. Hemen fırını 200 dereceye ayarlayıp, çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirelim. Çöreklerin altı üstü kızarana dek pişirdim.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst