Malatya Usulü Kömbe Tarifi, Malatya Usulü Kömbe nasıl yapılır
Malzemeler
- 4 su b. un
- 1 su b. sıvıyağ
- 1 çorba k. tozşeker
- yarım p. yaşmaya
- tuz,su
iç harcı için:
- 200 gr kıyma
- 1 çorba biber salçası
- 1 soğan
- 2 çorba k. ince bulgur
- 1 çay b. ceviz
- sıvıyağ
- tuz,karabiber
- üzeri için:
- 2 çorba k. yoğurt
- sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
Malatya Usulü Kömbe Yapılışı
Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın. hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. içine bulguru,cevizi,tuz ve karabiberi ekleyin.hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuru üzerine kapatın. yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin.