Sucuklu Salamlı Kapalı Pide Tarifi

Evde pide deneyimi yaşamak isteyen ziyaretçilerimiz için harika bir sucuklu salamlı kapalı pide tarifi. Pidenin kapalı olması bize kömbe ve börekleri andırsa da bu bir pide. Lafı uzatmadan sucuklu salamlı kapalı pide nasıl yapılır anlatıma geçelim

Sucuklu Salamlı Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeleri​

Sucuklu Salamlı Kapalı Pide

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı tuz
  • 1 tatlı toz şeker
  • Alabildiği kadar ılık su
İç harcı için:
  • 200 gram sucuk
  • 50 gram salam
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Fesleğen
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Sucuklu Salamlı Kapalı Pide Nasıl Yapılır?​

4 su bardağı unu karıştırma kabına alın. Üzerine 1 paket kuru mayayı alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı
toz şekeri ilave edin. Üzerine kıvamına göre ılık su ekleyerek bir hamur elde edin. İç harcı için 200 gram sucuğu ve 50 gram salamı kesin.

Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesi küp şeklinde kesin. Biberi kesin. Tavaya sıvıyağ alın ve üzerine soğanı ekleyin.
Üzerine biberi sucuk ve salamı alın. Üzerine domatesi ilave edin ve pişirin.

Hamurdan 8 adet büyük, 8 adet küçük beze elde edin. Bezeleri yuvarlak olarak açın. Büyük yuvarlağı tezgaha alın üzerine sucuklu, salamlı iç harçtan ilave edin üzerine diğer küçük bezeden açılmış yuvarlak hamur ile kapatın.

Üzerine yumurta sarısını sürün. Fırın tepsisine alın. Önceden ıstılmış 180 dercelik fırında pişirin. Pişen pidelerin üzerine tereyağı sürün ve servis edin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst