Kayısı Soslu Sakızlı Sütlaç Tarifi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deep

Harbi Aktif Üye
gate'e kaydol
Kayısı Soslu Sakızlı Sütlaç nasıl yapılır
sakizli sutlac.jpg
Malzemeler (6 kişilik)

• 1 litre süt
• 1 su bardağı pirinç
• 3 parça damla sakızı
• Yeteri kadar su
• 1 su bardağı tozşeker
• 2 çorba kaşığı buğday nişastası

Sosu için:
• 12 adet kayısı
• Yarım su bardağı tozşeker
• 1 çay bardagı+3 çorba kaşığı su
• 1 çorba kaşığı buğday nişastası

Yapılışı
Pirinci yıkayıp, tencereye alın. Üzerine pirinçle aynı seviyede su ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin. Sütü tencereye katıp ara sıra karıştırarak 20 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra havanda dövün ve kenara alın. Nişastayı 3 çorba kaşığı suyla açıp, 20 dakikanın sonunda tozşekerle birlikte tencereye ekleyin. 5 dakika pişirip dövülmüş damla sakızını katın. Karıştırıp sütlacı kâselere paylaştırın. Ilındıktan sonra buzdolabına koyup, soğutun. Sosu için kayısıları ince doğrayıp tavaya alın. Üzerine tozşeker ve 1 çay bardağı su ekleyip kayısılar yan yarıya yumuşayana dek pişirin. Nişastayı 2 çorba kaşığı suda açıp sosa ekleyin. Kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra sütlacın üzerine ekleyip servis yapın.
 
Geri
Üst