deep
Harbi Aktif Üye
İncir Reçeli Tarifi, İncir Reçeli nasıl yapılır
Kahvaltı sofralarımızı süsleyen en tatlı besin kaynağı olan reçeller Türk mutfağının geleneğini yansıtır.Reçelsiz sabah kahvaltısı yapmayanlardansanız işte size nefis bir incir reçeli tarifi;
Malzemeler
1,5 kg ham incir
1,5 kg Toz şeker
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı su
İncir Reçeli Yapılışı
Soyulmuş incileri bir tencerede kaynattığınız suya atın, 5-6 dakika haşlayın.
Haşlanan incirleri hemen soğuk su dolu bir kaba alıp 3-4 dakika bekletin.
Bu esnada tekrar temiz su kaynatın
.Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın.
3-4 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın.
Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak şurup haline getirin.
Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri yine sıkarak şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatın.Şurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın.
Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın üzerine ters çevirerek soğutun. İsterseniz son kaynama aşamasında içine soyulmuş badem atabilirsiniz.
Kahvaltı sofralarımızı süsleyen en tatlı besin kaynağı olan reçeller Türk mutfağının geleneğini yansıtır.Reçelsiz sabah kahvaltısı yapmayanlardansanız işte size nefis bir incir reçeli tarifi;
Malzemeler
1,5 kg ham incir
1,5 kg Toz şeker
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı su
İncir Reçeli Yapılışı
Soyulmuş incileri bir tencerede kaynattığınız suya atın, 5-6 dakika haşlayın.
Haşlanan incirleri hemen soğuk su dolu bir kaba alıp 3-4 dakika bekletin.
Bu esnada tekrar temiz su kaynatın
.Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın.
3-4 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın.
Şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatarak şurup haline getirin.
Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri yine sıkarak şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatın.Şurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın.
Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın üzerine ters çevirerek soğutun. İsterseniz son kaynama aşamasında içine soyulmuş badem atabilirsiniz.