Dakos Tarifi, Girit ekmeği nasıl yapılır
Malzemeler (4 kişilik)
Ekmeği dörde bölüp, ortadan ikiye kesin. Ayrı bir yerde zeytinyağı, kıyılmış nane, fesleğen, karabiber ve biberiyeyi karıştırın. Bu karışımı ekmeklerin üzerlerine sürüp, kaşar peyniri serpiştirin. Rendelenmiş domates koyun. Kalan zeytinyağlı karışımı ekmeklerin üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Malzemeler (4 kişilik)
- 1 adet bayat balon ekmek
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2'şer dal fesleğen ve nane
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Biberiye
- 3 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı karabiber
Ekmeği dörde bölüp, ortadan ikiye kesin. Ayrı bir yerde zeytinyağı, kıyılmış nane, fesleğen, karabiber ve biberiyeyi karıştırın. Bu karışımı ekmeklerin üzerlerine sürüp, kaşar peyniri serpiştirin. Rendelenmiş domates koyun. Kalan zeytinyağlı karışımı ekmeklerin üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.