mahir
Harbi Aktif Üye
İtalyan Usulü Börek Tarifi, İtalyan Böreği nasıl yapılır
Malzemeler
İtalyan Usulü Börek Yapılışı
Önce donmuş olan hamurları çözüp tekrar 1-2 dakika yoğurup 40cm.x 20cm.lik bir dikdörtgen açın. Bu hamuru 8 adet 10 cm.lik karelere ayırın. Ortasına hazırladığınız içten koyup hamurları üçgen seklinde kapatın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı su ile çırpın. Böreklerin üzerine fırça ile sürün. Üzerine rendelenmiş kasar peyniri de serpin 220 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sosisli ve mantarlı iç için;
Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sosisleri ekleyip hafif kızarıncaya kadar kavurun. Mantarları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Salca, su, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin.
Malzemeler
- 300gr. Ekmek Veya Pizza Hamuru
- 1 Yumurta Sarısı
- Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 300 Gr. Sosis
- 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 1/3 Bardak Su
- 1/2 Çay Kasığı Kekik
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 Bardak Rendelenmiş Dil Peyniri
- 1/2 Bardak Dilimlenmiş Mantar
İtalyan Usulü Börek Yapılışı
Önce donmuş olan hamurları çözüp tekrar 1-2 dakika yoğurup 40cm.x 20cm.lik bir dikdörtgen açın. Bu hamuru 8 adet 10 cm.lik karelere ayırın. Ortasına hazırladığınız içten koyup hamurları üçgen seklinde kapatın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı su ile çırpın. Böreklerin üzerine fırça ile sürün. Üzerine rendelenmiş kasar peyniri de serpin 220 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sosisli ve mantarlı iç için;
Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sosisleri ekleyip hafif kızarıncaya kadar kavurun. Mantarları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Salca, su, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin.