Ömer
Yönetici
Geleli Kebabı Tarifi, Geleli Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler (6 kişilik)
Geleli Kebabı Yapılışı
Afiyet olsun...
Malzemeler (6 kişilik)
- 2 kg patlıcan
- 750 gram kuşbaşı kuzu eti
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 adet soğan
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 su bardağı kaynar su, tuz
- Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı
Geleli Kebabı Yapılışı
- Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
- Bıçakla doğrayın ve tuz ekleyip, ısıya dayanıklı bir kabın dibine yayın.
- Yağı bir tencereye alıp, ısıtın ve eti ilave edin.
- Rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun.
- İçine yemeklik doğranmış soğanı katın ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates ve salçayı katıp, 2 dakika daha kavurun.
- Kaynar suyu ekleyin ve et yumuşayana kadar pişirin.
- Çok az suyu kalınca tuzunu ekleyin ve eti patlıcanın üzerine yayın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...