Arap Dolması Yapılışı, Ekşili Dolma nasıl yapılır
Bu dolmanın en önemli özelligi kıyma ile değil ,satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması.
Malzemeler
- 1/2 kg.satır kıyması
- 1 kgdan az pirinç
- 70 adet kadar kuru patlıcan
- 4-5 adet soğan
- 3-4 diş sarmısak
- 2 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- zeytinyağı,tereyağı
- sumak veya limontuzu
Arap Dolması Yapılışı
Kıyma,ince doğrnmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır.Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur,yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edilir,tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir,sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır.
AFİYET OLSUN...