mahir
Harbi Aktif Üye
Arap Dolması Yapılışı, Ekşili Dolma nasıl yapılır
Bu dolmanın en önemli özelligi kıyma ile değil ,satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması.
Malzemeler
Arap Dolması Yapılışı
Kıyma,ince doğrnmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır.Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur,yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edilir,tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir,sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır.
AFİYET OLSUN...
Bu dolmanın en önemli özelligi kıyma ile değil ,satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması.
Malzemeler
- 1/2 kg.satır kıyması
- 1 kgdan az pirinç
- 70 adet kadar kuru patlıcan
- 4-5 adet soğan
- 3-4 diş sarmısak
- 2 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- zeytinyağı,tereyağı
- sumak veya limontuzu
Arap Dolması Yapılışı
Kıyma,ince doğrnmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır.Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur,yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edilir,tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir,sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır.
AFİYET OLSUN...
Son düzenleme moderatör tarafından: