Arap Dolması Tarifi (Ekşili Dolma)

mahir Harbi Aktif Üye
Arap Dolması Yapılışı, Ekşili Dolma nasıl yapılır
arap dolmasi eksili.jpg
Bu dolmanın en önemli özelligi kıyma ile değil ,satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması.

Malzemeler
  • 1/2 kg.satır kıyması
  • 1 kgdan az pirinç
  • 70 adet kadar kuru patlıcan
  • 4-5 adet soğan
  • 3-4 diş sarmısak
  • 2 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • zeytinyağı,tereyağı
  • sumak veya limontuzu

Arap Dolması Yapılışı

Kıyma,ince doğrnmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır.Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur,yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edilir,tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir,sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır.

AFİYET OLSUN...
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst