YoĞurtlu İrmİk Tatlisi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu keci83 tarafından paylaşıldı.

  1. keci83

    keci83 Yeni Üye

    YOĞURTLU İRMİK TATLISI


    Malzemeler: 12 kişilik
    • 3 yumurta
    • 3 çay bardağı un
    • 3 çay bardağı irmik
    • 3 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı şeker
    • 2 paket kabartma tozu
    • 2 paket vanilya
    • Hindistan cevizi
    • 1/2 su bardağı ceviz içi
    Şerbeti:
    • 4,5 Su bardağı su
    • 4,5 Su bardağı şeker, (arzulandiginda, daha az şeker kullanilabilinir)
    • 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
    Yapılışı;
    1. Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
    2. Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
    3. Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım.
    4. 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
    5. Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim.
    6. Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağlayın.
    7. Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim.
    8. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
    Afiyet Olsun.
     
  2. bjk1903carsi

    bjk1903carsi Harbi Beşiktaşlı

    sagol denemek ısterdım ama ben hazırcıyım