YoĞurtlu İrmİk Tatlisi

keci83 Yeni Üye
YOĞURTLU İRMİK TATLISI


Malzemeler: 12 kişilik
  • 3 yumurta
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • Hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti:
  • 4,5 Su bardağı su
  • 4,5 Su bardağı şeker, (arzulandiginda, daha az şeker kullanilabilinir)
  • 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
  1. Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
  2. Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
  3. Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım.
  4. 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
  5. Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim.
  6. Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağlayın.
  7. Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim.
  8. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
Afiyet Olsun.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
1
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
M
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Misafir
M
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst