Yılbaşı Hindisi nasıl yapılır

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Yılbaşı Hindisi Tarifi, Yılbaşı Hindisi nasıl yapılır

    Her ne kadar bu mevzuyu bizim kültürümüzle uzaktan yakından alakalı bulmasam ve bu mevzuyu yine bir toplumun dini bayramında yaptığı geleneği bizim kültürümüze devşirme çabaları olarak görsemde, buna özenen arkadaşlar için paylaşıyorum....
    yilbasi hindisi.jpg
    Sözlerim için kusura bakmayın çünkü bu böyle özenti birşey...

    Malzemeler

    • 1 adet hindi
    • 10 adet arpacık soğan
    • 1 adet defne yaprağı
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 2 adet domates
    • 4 adet sivri biber
    • Tuz, karabiber, kırmızı biber

    İç Pilav İçin

    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 doluca yemek kaşığı tereyağı
    • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    • 1 kuru soğan
    • 200 gram kuzu ciğeri
    • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
    • 3 su bardağı et suyu
    • Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz


    Yılbaşı Hindisi Yapılışı
    1. Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.
    2. Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.
    3. Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.
    4. İçine 2 limon suyunu ilave edin.
    5. Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
    6. Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.
    7. Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
    8. Sosun arta kalanını saklayın.
    9. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.
    10. Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.
    11. Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
    12. NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz.
    13. Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun.