Bahçıvan Usulü Hindi Tarifi

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Soframızın lezzetine lezzet katan beyaz et denince tavuktan ziyade daha hoş bir lezzetli ete sahip olan culuk ya da hindi nasıl yapılır bunu size bahçıvan tarzında yapılan bir tarifle anlatacağız.

    Bahçıvan Usulü Hindi nasıl yapılır

    Malzemeler
    • 1 Hindi But
    • 1 Su Bardağı Beyaz Şarap
    • 2 Havuç
    • 3 Çorba Kaşığı Sirke
    • 4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    • 1 Çorba Kaşığı Un
    • 1 Salçalık Kırmızı Biber
    • 8-12 Arpacık Soğan
    • 1 Çorba Kaşığı Hardal
    • 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
    • 1 Su Bardağı Su
    • 1 Defne Yaprağı
    • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
    • 3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber

    Bahçıvan Usulü Hindi Yapılışı

    Hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin. Bir kasede şarap, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün. Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin. Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin. Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayın.

    Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın. Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın. Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin. Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin. Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edin.

    Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın. Güveci alüminyum folyo ile kaplayın. 160 dereceye ayarlı sıcak fırında 2-2.5 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.