Yanardağ Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Yanardağ Kebabı Tarifi, Yanardağ Kebabı nasıl yapılır
    yanardag kebabi.jpg
    Malzemeler
    Yarım kg kıyma (köfteİik orta yagh)
    1 baş soğan (rende)
    1 yemek kaşığı süt
    Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon
    2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış)
    1 adet yumurta akı
    2 adet tırnakİı pide
    3 adet orta boy patates
    2 adet doğranmış domates
    1 dïş sarımsak.
    1 su bardağı yoğurt (suyu süzüİmüş)
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ

    Yanardağ Kebabı Yapılışı
    Pideleri fırında ısıtın. Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın. Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırdığınız yağı dökün. Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.

    Önce patatesİeri kızartıp servis tabağına üst üste geİecek şekiİde koyun. Köfteleri koyun. Üzerine çırpıİmış yoğurt koyun. Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün. En üstüne aİacalı şekilde iİave edip sıcak olarak servise sunun.