Tepsi Köfte Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Tepsi Köfte Tarifi, Tepsi Köfte nasıl yapılır
    tepsi kofte.jpg
    Malzemeler

    Köfteli kısım için:

    Yarım kilo orta yağlı kıyma
    1 adet kuru soğan
    1 adet yumurta
    ½ paket kabartma tozu
    3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
    Tuz, karabiber, isteğe göre kimyon..
    Tepsiyi yağlamak için 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
    Patates Püresi İçin:
    4 adet patates
    1 yemek kaşığı tereyağı
    ½ çay bardağı süt
    Üzeri için:
    5-6 adet ince dilim kaşar peyniri

    Tepsi Köfte Yapılışı

    Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve küp küp doğrayarak yeterli suda haşlamaya bırakın...

    Kıymayı büyük ve çukur bir kaba alarak içine 1 yumurtayı kırın. Soğanı incecik rendeleyerek, bayat ekmek içi, tuz, karabiber, kabartma tozu ile iyice yoğurun.

    Fırın tepsisini hafif yağlayarak, kıymalı karışımı elinizde tepsiye düz bir biçimde bastırarak yayın..165-175 derecelik fırında ortalama olarak 20-25 dakika, köftenin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirin ve fırından çıkarın.

    Köfteli kısım fırında pişerken patates püresini hazırlayın..Pişen patatesleri süzerek çukur bir tencere ya da karıştırma kabına alın..İçine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.1/2 çay bardağı sütü ve bir miktar tuzu da ekleyerek, püre aleti ile iyice ezerek püre haline getirin..Kıvamı koyu gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.

    Pişen köfteyi fırından çıkarın, üzerine patates püresini düzgünce yayın, kaşar dilimlerini tek sıra halinde dizerek henüz soğumamış fırına tekrar verin. 175-180 derecede kaşar peynirler eriyip, üzeri kızarıncaya kadar pişirip, fırından çıkarın. Ben bu aşamada fırının sadece üst kısmını çalıştırarak sadece üzerinin kızarmasını sağlıyorum..Dilimleyerek servis yapın..