Sebzeli Tepsi Köfte Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Sebzeli Tepsi Köfte Tarifi, Sebzeli Tepsi Köfte nasıl yapılır
    sebzeli tepsi kofte.jpg
    Malzemeler
    500 gr. köftelik kıyma
    2 dilim ekmek içi (bayat)
    2 diş sarmısak
    1 adet ortaboy soğan
    1 adet yumurta
    yarım demet maydanoz
    konserve garnitür
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    kimyon,karabiber,tuz

    sosun yapılışı:
    1 yemek kaşığı salça, tuz, kırmızı pulbiber ve 1-2 su bardağı suyu ilave edin. kaynatın.

    Sebzeli Tepsi Köfte Yapılışı
    Geniş bir kaba kıymayı, ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, yumurtayı, zeytinyağını, maydonozu ve baharatları koyarak iyice yoğurun. Ve yoğurulmuş kıymayı ikiye bölün. İsteğe göre benim yaptığım gibi arasına garnitürde koyabilirsiniz.

    Yağlanmış fırın kabına yada tepsisine ilk parçayı yayın ve elle bastırarak düzleyin, üzerine garnitürü yayın ve kalan kıymayı tekrar üzerine elle yayarak düzeltin sosu üzerine gezdirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sos ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.