St. Petersburg Köftesi Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    St. Petersburg Köftesi, Saint Petersburg nasıl yapılır
    petersburg kofte.jpg
    Malzemeler
    500 gram köftelik kıyma
    1 su bardağı robotta çekilmiş taze veya konserve mantar
    2 adet beyaz ekmek içi
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Kızartmak İçin;
    Yarım su bardağı sıvıyağı

    St. Petersburg Yapılışı
    Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz.
    Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz.
    Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz.
    Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım.

    SOSUN TARİFİ

    Saplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz.