Bademli tavuk köftesi tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Bademli tavuk köftesi nasıl yapılır
    Bademli tavuk koftesi.jpg
    Malzemeler (4 kişilik)

    • Yarım kg tavuk kıyması
    • 2 dilim bayat ekmek
    • 1 adet küçük boy soğan
    • 1 adet yumurta
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 4-5 dal maydanoz
    • Tuz, karabiber, kimyon

    Üzerine:
    • 1 su bardağı Bağdat Tavuk Harcı
    • 1 adet yumurta
    • 100 gram badem

    Servis için:
    • 400 gram kiraz domates
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

    Yapılışı
    Tavuk kıymasını geniş bir kaba alın.
    Ekmek dilimlerini ıslatıp sıktıktan sonra tavuğa ilave edin. Üzerine rendelenmiş soğan, çırpılmış yumurta, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Bademleri kaynar suda 10 dakika bekletip kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Çok ince olmayacak şekilde robotta çekin. Hazırladığınız tavuklu harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra tavuk harcına, en son kıyılmış bademe bulayın. Köfteleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın. Kiraz domateslerin saplarını koparmadan sıvıyağda sote edin ve tavuk köftesi eşliğinde servis yapın.