Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu hakan tarafından paylaşıldı.

  1. hakan

    hakan Üye

    Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi, Etli Terbiyeli Kereviz nasıl yapılır
    etli terbiyeli kereviz.jpg
    Malzemeler (4-6 kişilik)
    • Yarım kg kuşbaşı et
    • 1'er çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
    • 1 çay bardağı+2 su bardağı sıcak su
    • 1 adet soğan
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı pulbiber
    • 4 adet orta boy yapraklı kereviz
    • 2 adet patates,
    • 1 çay kaşığı tuz
    Terbiyesi için:
    • 1 adet yumurta
    • 1 adet limon

    Etli Terbiyeli Kereviz Yapılışı
    Eti tencereye alıp, suyunu salıp, çekene dek soteleyin. Tereyağı ve sıvıyağı ekleyip, renk değiştirene dek soteleme-ye devam edin. 1 çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Suyunu çekince, küp doğranmış soğan ekleyip pişirmeye devam edin. Salça ve pulbiber ilave edip karıştırın. Küp doğranmış kereviz ve patatesi ekleyin. 5 dakika pişirin. 2 su bardağı su ekleyip, pişmeye bırakın. Kıyılmış kereviz yaprağı ilave edip, tuzunu ayarlayın. Terbiye için yumurta ve limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1 çorba kepçesi alıp, terbiyeye ekleyin ve çırpın. Aynı işlemi 2-3 kez daha tekrarlayın. Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak yemeğe ilave edin. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Gülçin Balcı