Patatesli gül böreği nasıl yapılır?

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Patatesli gül böreği nasıl yapılır? Patatesli gül böreği tarifi
    Ben patestesli börekleri pek tutmam ama bu börek bir harika.
    patatesli gul boregi.jpg
    Gerekli olan Malzemeler
    • 1 kg patates,
    • 5 adet yufka
    • 1 çay bardağı süt,
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı sıvı yağ,
    • 1 demet maydanoz
    • Tuz, pul biber, karabiber

    Patatesli Böreğin Yapılışı
    İlk olarak patateslerimiz haşlayalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra bir çatal yardımıyla patatesleri ezin

    İçerisine tuz, pul biber, karabiber ve ince ince kıydığımız maydanozları ekleyip karıştırın.

    Daha sonra masaya bir adet yufkamızı tamamen açın, ve eşit 4 parça olacak şekilde kesin.

    Yani yukardan aşağıya ve soldan sağa olarak tam ortadan yufkayı keselim. 1 kasenin içinde sıvı yağ ve sütü koyup tamamen karışacak şekilde çırpın

    Daha sonra her bir yufka parçasının içine bir kaşık yardımıyla bu yağlı karışımı yufkayı nemlendirecek şekilde dökün.
    Sonra üçgen şekline benzeyen yufka parçasının geniş tarafına şerit halinde patates karışımımızdan yayalım ve geniş taraftan başlayarak rulo yapalım. Bu ruloyu bir ucundan içe doğru kıvırarak yuvarlak hale getirelim ve yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Kalan diğer parçalar için de aynı işlemi yapalım, diğer yufkaları da aynı şekilde kesip, yağ ve süt karışımımızla ıslatıp, patatesi güzelce yayarak yufkayı kıvıralım ve tepsiye dizelim. Bütün yufkalar bittikten sonra bir yumurta sarısını 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile karıştırarak tüm böreklerin üzerine sürün. Eğer varsa susam ve çörek otunu da böreklerin üzerine serpiştirerek 40 dakika 180 derecede pişirin.

    Afiyet olsun