mahir
Harbi Aktif Üye
Patatesli Buzdolabı Böreği Tarifi, Patatesli Buzdolabı Böreği nasıl yapılır
Malzemeler
Patatesli Buzdolabı Böreği Yapılışı
Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)
Malzemeler
- 4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
- 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş
- 3 yufka
- 1 parça tereyağı
- arzuya göre kaşar peynir rendesi
- pul biber
Patatesli Buzdolabı Böreği Yapılışı
Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)