Patatesli Buzdolabı Böreği Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Patatesli Buzdolabı Böreği Tarifi, Patatesli Buzdolabı Böreği nasıl yapılır
    buzdolabi boregi.jpg
    Malzemeler
    • 4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
    • 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
    • 2 yumurta
    • 1,5 su bardağı süt
    • 125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş
    • 3 yufka
    Üzerine
    • 1 parça tereyağı
    • arzuya göre kaşar peynir rendesi
    • pul biber

    Patatesli Buzdolabı Böreği Yapılışı
    Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
    Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
    Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)