Patatesli Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Patatesli Börek Tarifi,Patatesli Börek nasıl yapılır
    patatesli borek.jpg
    Malzemeler
    • 3 adet yufka
    • 3 adet orta boy patates
    • 1adet orta boy soğan
    • 2 yemek kaşığı margarin
    • tuz, kırmızı pul biber,karabiber
    • 1 cay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 2 adet yumurta (beyazları içine sarıları dışına)

    Patatesli Börek Yapılışı
    1. Soğanı soyun ve yemeklik doğrayın. Patatesleri soyun ve rendeleyin.
    2. Margarini tavaya koyun ve üzerine soğanları ekleyeyin.S oğanları orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
    3. Kavrulan soğanlara patatesleri ve baharatları ekleyerek patatesleri suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
    4. Sıvıyağ, yoğurt ve yumurta aklarını kasede tamamen karışana çırpın.
    5. Yufkaları tezgahın üzerine üst üste serin ve 4 parçaya bölün.
    6. Yufkaya fırça yada çatal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün.
    7. Yufkanın geniş kısmına boydan boya patatesli içten koyun (çok bol koymayın) ve rulo şeklinde sarın.
    8. Tüm ruloları sağdan sola doğru sararak bir birine bitişik şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
    9. Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kenara ayırdığınız yumurta sarılarını fırça yardımıyla sürün.
    10. Son olarak üzerilerine susam ve çörekotu serperek 180 derece önceden ısıtılmıs fırında üzeri kızarana kadar pişirin.