Pastırmalı Biftek Sarma Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Pastırmalı Biftek Sarma Tarifi, Pastırmalı Biftek Sarma nasıl yapılır
    pastirmali biftek.jpg
    Çok leziz bir yemek tarifini sizlere sunmaktan gurur duyuyorum. Yazarken bile ağzım sulandı.

    Malzemeler
    • 4 parça dövülmüş biftek
    • 1 adet halka şeklide doğranmış soğan
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 çorba kaşığı limon suyu, Tuz, karabiber

    Sosu için
    • 8 dilim pastırma
    • 4 adet yeşil soğan
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
    • 1 tatlı kaşığı un
    • 1 çay kaşığı hardal
    • 1 çay kaşığı kekik karabiber
    • ½ su bardağı et suyu

    Pastırmalı Biftek Sarma Yapılışı
    Soğan, zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekiği bifteklere sürüp 2 saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş bifteklerin üzerinden soğanlarını silkeleyin. Bifteklerin içine pastırma ve taze soğanla birlikte baharat serpip sarın. Etlerin açılmaması için 2 ucundan kürdanla tutturun ya da iple bağlayın. Bir tavada tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra et sarmalarını kızartın. Etleri servis tabağına alın. Etleri kızarttığınız tavaya unu, domatesi, hardalı, tuzu, karabiberi, maydonozu ve suyu koyup sosunu hazırlayın. Et sarmalarının üzerine sostan dökerek servis yapın.