Mantarlı Biftek Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Mantarlı Biftek Tarifi, Mantarlı Biftek nasıl yapılır

    İtalyan Mutfağının lezzetli yemeklerinden sadece biri. Sizde deneyin denemekte fayda var zarar yok.
    mantarli biftek.jpg
    Malzemeleri
    • 2 parça dana biftek
    • 3 yemek kaşığı Kuehne Balsamik Sos
    • Yarım kilo mantar
    • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • Damak tadınıza göre Tuz, karabiber, kekik
    • Alüminyum folyo

    Mantarlı Biftek Yapılışı

    1. Bifteklere balsamik sirke sosunu sürün, buzdolabında 30 dakika bekletin.
    2. Mantarları sirkeli suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve orta kalınlıkta dilimleyin.
    3. Tavaya mantarları alıp suyunu çekene kadar pişirin.
    4. Ocaktan indirmeden önce tereyağ, tuz ve kekik ekleyin.
    5. Biftekleri dolaptan çıkarın.
    6. Tavaya sıvıyağ alıp iyice kızdırın ve biftekleri dizin.
    7. Çok yüksek ateşte bifteklerin iki tarafını 1 dakika kızartın.
    8. Fırın tepsisinin tabanını folyo ile kaplayın.
    9. Biftekleri yerleştirin.
    10. Hava almayacak şekilde üzerini folyoyla kaplayın.
    11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
    12. Bifteği fırından çıkarmadan 5 dakika önce tuz ve karabiberini ekleyin.
    13. Servis tabağına bifteği alın üzerine mantarları ekleyin.
    14. Yanında yoğurtlu patates salatası ve üzerine sirke dökerek servis yapabilirsiniz.

    Afiyet olsun