Nis salatası

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu NyMpH tarafından paylaşıldı.

  1. NyMpH

    NyMpH Üye

    MALZEMELER
    4 kişi için
    1 kahve fincanı pirinç
    2 adet dolmalık biber
    1 küçük sivri biber
    20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
    20 adet çekirdeksiz siyah zeytin
    3 adet haşlanmış yumurta
    1 küçük kutu ton balığı
    2 adet kabukları soyulmuş domates
    az tuz
    2 çorba kaşığı sirke
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    bir tutam toz hardal
    bir diş sarımsak


    HAZIRLANIŞI
    Pirinci yıkayıp bol su ile kaynatarak 20 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğutun ve süzgeçe boşaltıp suyunu süzdürün. Çukur bir tabağın d***** koku versin diye sarımsağı ovun ve çıkarın. Domatesleri dörde bölüp hafif sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Sivri biberi halka doğrayın, dolmalık biberleri de önce temizleyip sonra dörde bölün. Daha sonra da dilimleyin. Yumurtaları haşlayın ve dörde bölün. Tüm malzemeyi sarımsakla ovulmuş tabağa koyup karıştırın ve üzerine yeşil salata yaprağı ko***** servis edin.