Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi

Makarna & Pilavlar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi, Brüksel Lahanalı Pilav nasıl yapılır
    bruksel lahana.jpg
    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç
    3 su bardağı tavuk suyu
    300 gr. Brüksel lahanası
    4 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, tane karabiber

    Brüksel Lahanalı Pilav Yapılışı

    Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin.

    Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın. Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin. Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin. Kapağını kapatıp, 1/2 saat dinlendirin. Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.