Baharatlı Pilav Tarifi

Makarna & Pilavlar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Baharatlı Pilav Tarifi, Baharatlı Pilav nasıl yapılır
    baharatli pilav.jpg
    Malzemeler
    Tuz , 1 Su bardağı pirinç
    3 Çorba kaşığı zeytinyağı
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
    1 Tatlı kaşığı kekik
    2 Adet soğan
    2 Su bardağı et suyu
    1 Tatlı kaşğı biberiye

    Baharatlı Pilav Yapılışı
    Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün. Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin. Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun. Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin. Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın. Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın.
    Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun....