Etli Terbiyeli Kereviz Tarifi, Etli Terbiyeli Kereviz nasıl yapılır
Malzemeler (4-6 kişilik)
Etli Terbiyeli Kereviz Yapılışı
Eti tencereye alıp, suyunu salıp, çekene dek soteleyin. Tereyağı ve sıvıyağı ekleyip, renk değiştirene dek soteleme-ye devam edin. 1 çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Suyunu çekince, küp doğranmış soğan ekleyip pişirmeye devam edin. Salça ve pulbiber ilave edip karıştırın. Küp doğranmış kereviz ve patatesi ekleyin. 5 dakika pişirin. 2 su bardağı su ekleyip, pişmeye bırakın. Kıyılmış kereviz yaprağı ilave edip, tuzunu ayarlayın. Terbiye için yumurta ve limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1 çorba kepçesi alıp, terbiyeye ekleyin ve çırpın. Aynı işlemi 2-3 kez daha tekrarlayın. Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak yemeğe ilave edin. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Gülçin Balcı
Malzemeler (4-6 kişilik)
- Yarım kg kuşbaşı et
- 1'er çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
- 1 çay bardağı+2 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 4 adet orta boy yapraklı kereviz
- 2 adet patates,
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon
Etli Terbiyeli Kereviz Yapılışı
Eti tencereye alıp, suyunu salıp, çekene dek soteleyin. Tereyağı ve sıvıyağı ekleyip, renk değiştirene dek soteleme-ye devam edin. 1 çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Suyunu çekince, küp doğranmış soğan ekleyip pişirmeye devam edin. Salça ve pulbiber ilave edip karıştırın. Küp doğranmış kereviz ve patatesi ekleyin. 5 dakika pişirin. 2 su bardağı su ekleyip, pişmeye bırakın. Kıyılmış kereviz yaprağı ilave edip, tuzunu ayarlayın. Terbiye için yumurta ve limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1 çorba kepçesi alıp, terbiyeye ekleyin ve çırpın. Aynı işlemi 2-3 kez daha tekrarlayın. Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak yemeğe ilave edin. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Gülçin Balcı