Bıldırcın Izgara Tarifi

Av Yemekleri bölümünde yer alan bu konu ZaLOqLu tarafından paylaşıldı.

  1. ZaLOqLu

    ZaLOqLu AyyAşh xDé

    Bıldırcın Izgara Tarifi - Bıldırcın Izgara Nasıl Yapılır
    MALZEMELER
    5 adet bıldırcın
    Tuz, karabiber

    5 Kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 29 Mayıs 2010