Beyaz çikolatalı ve kirazlı kek tarifi

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Beyaz çikolatalı ve kirazlı kek nasıl yapılır

    Çikolatayı sadece kahverengi ve bitter olarak bilirdim ama beyaz çikolata da varmış. Beyaz çikolatalı kirazlı kek tarifi ile değişik bir tat ortaya çıkmış.

    beyaz-cikolatali-kirazli-kek.jpg

    Malzemeler (8-10 kişilik)

    Hamuru için:

    150 gram beyaz çikolata
    Bir buçuk su bardağı un
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 su bardağı+1 çorba kaşığı pudraşekeri
    140 gram oda sıcaklığında tereyağı
    3 adet yumurta
    3 çorba kaşığı süt
    1 adet muz
    Krema için: 200 gram beyaz çikolata
    400 gram kiraz
    3/4 su bardağı kefir
    300 ml krema (1 kutu= 200 ml)

    1. Öncelikle kekin hem arasında hem de üzerinde kullanacağınız kremayı hazırlamak için kefir ve hazır kremayı cam bir kavanozda karıştırın.
    2. Kavanozun ağzını hafifçe kapatın (bir süre sonra ekşi bir koku gelecektir). Bu şekilde kavanozu oda sıcaklığında 24 saat bekletin (kefir kremayı mayalandıracağı için ekşi kokusu hafifleyecek ve koyu bir krema oluşacaktır).
    3. Hamur için derin bir kaba un, kabartma tozu ve pudraşekeri koyup, karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurtaları ekleyip, mikserle çırpın. Doğranmış ya da rendelenmiş çikolata, süt ve püre haline getirilmiş muzu ekleyip, tahta ya da metal bir kaşıkla havalandırarak karıştırın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış küçük tekli kek kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında içini çekip altın sarısı rengi alana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
    4. Üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kirazları hatırın ve donması için yağlı kağıt üzerine alın. Artan çikolatayı, hazırladığınız krema ve kefir karışımına ekleyin. Karışımın 1/3'ünü üzerine sürmek için ayırın ve kalan 2/3'ııne ayıklanmış kirazları ekleyip karıştırın. İyice soğuyan kekleri enlemesine ikiye kesip kirazlı karışımı ortalarına paylaştırın. Keklerin üst kısımlarına, kenara ayırdığınız 1/3 krema+çikolata karışımını sürün. Çikolatalı kirazlarla süsleyerek servis yapın.
    Aşçının notu
    Bu tatlıyı küçük kalıplar yerine 24 cm çapındaki kelepçeli kek kabında da hazırlayabilirsiniz.
    Selda Topbaş
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015