Kaymaklı meyveli ve çikolatalı dondurma tarifi

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Kaymaklı meyveli ve çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

    Hazır dondurmalardan vazgeçip, içeriğinde ne olduğunu bildiğiniz ve kendi emeğiniz olan bir dondurma yapmaya ne dersiniz? Hadi şimdi mutfağa gidip malzemeleri kontrol edip bu dondurmayı hazırlayalım.

    meyveli-cikolatali-dondurma.jpg

    Malzemeler (15 kişilik)

    Çikolatalı dondurma için:
    • 3 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
    • 1 çay bardağı damla çikolata
    • 3 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker
    • 6 adet yumurta sarısı
    • 1 kahve fincanı nişasta
    • 1 kutu (200 ml) krema
    Kaymaklı meyveli dondurma için:
    • 3 su bardağı süt
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 6 adet yumurta sarısı
    • 1 kahve fincanı nişasta
    • 1 kutu (200 ıııl) krema
    • 10 adet kiraz
    • Üçer adet şeftali ve kivi
    • 20 adet karadul
    • 4 adet kayısı
    • 4-5 adet dondurulmuş vişne
    • 1 paket vanilya
    • Üzeri için: 40 gram beyaz çikolata Çilek, kiraz, dut
    Yapılışı
    Öncelikle çikolatalı dondurma için süt, tozşeker, yumurta sarısı, nişasta ve kremayı bir tencereye alıp, çırpma teli ile fazla çırpmadan karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve elinizle parçaladığınız çikolatayı ilave edip, eriyene kadar karıştırın. Çikolatalı karışım ılındıktan sonra yarısını tabanına yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbın içine boşaltın. Derin dondurucuda donması için en az 3 saat bekletin.

    Kaymaklı meyveli dondurma için süt, tozşeker, yumurta sarısı, nişasta ve kremayı tencereye koyup, çırpma teli ile fazla çırpmadan karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak soğulun. İçine küp doğranmış kiraz, şeftali, kivi, karadul, kayısı, vişne ve vanilyayı koyun. Tüm malzemeyi bir-iki kez karıştırdıktan sonra donan çikolatalı dondurmanın üzerine boşaltın ve donması için derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Kaymaklı meyveli dondurma donduktan sonra kalan çikolatalı dondurmayı da üzerine boşaltın ve donması için tekrar derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Tüm malzemeyi derin dondurucuda 1 gece beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serpip, dilerseniz çilek, kiraz ve dut ile süsledikten sonra dilimleyerek, servis yapın.

    Aşçının Notu: Dondurma yaparken yumurta sarısı köpüreceği için, karışımı fazla çırpmamak gerekir. Dondurmayı dilerseniz, ayrı ayrı da yapabilirsiniz. Dondurmanın hepsini tüketemezseniz kalanını derin dondurcuda muhafaza edebilirsiniz.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 9 Şubat 2015