Aşure Tarifi Resimli

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Aşure tarifleri resimli, Aşure nasıl yapılır
    asure.jpg
    Muharrem ayının onuncu günü mübarek günlerden biri olarak kabul edilir ve geleneğimizde bugünde aşure yapılır ve komşulara ikram edilir. İşte sizler için aşure tarifi

    AŞURE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
    asure 2.jpg
    500 aşurelik buğday
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 su bardağı haşlanmış fasulye
    1 çay bardağı pirinç
    1/2 su bardağı kuru üzüm
    4-5 adet kuru incir (küçük doğranmış)
    4-5 adet kuru kayısı (küçük doğranmış)
    1 adet elma (küp küp doğranmış)
    3-3,5 su bardağı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz

    Aşure Süslemek İçin

    Ceviz
    Fındık
    Dolmalık fıstık
    Kuş üzümü
    Yeşil fıstık
    Nar
    Hİndistan cevizi
    Tarçın

    malzemelerden isteğiniz birini ya da bir kaçını kullanabilirsiniz.

    Aşure Yapılışı
    • Aşurelik buğdayı 5-6 kez yıkayın.
    • Büyükçe bir tencereye aldığınız buğdayın üzerini dört parmak geçecek kadar su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp yaklaşık 2-3 saat kadar buğdayların açılmasını bekleyin.
    • Ocağın altını tekrar yakın ve yıkamış olduğunuz pirinci de ilave edin. Kısık ateşte sık aralıkla karıştırıp aşureyi pişirmeye devam edin.
    • Ayrıca kenarda kaynar su bulundurun. Aşurenin kıvamını gözeterek kaynamakta olan sudan tencereye ilave edin. Aşure pişene kadar ara ara su eklemeniz gerekebilir. Tuzunu da ekleyin.
    • Buğdaylar iyice pişip aşurenin suyu kıvam almaya başlayınca nohutların kabuklarını soyup ekleyin. Bir iki taşım kaynadıktan sonra fasulyeleri de ilave edin.
    • Aşureyi dibine tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın.
    • Malzemeler piştikten sonra sırayla üzümü, kayısıyı ve inciri ekleyin.
    • 5-6 dk. kadar kaynadıktan sonra elmayı ekleyin.
    • Elmalar yumaşınca toz şekeri ilave edin. Bu aşamada şekerini ayarlayın. Buğdayın suyu çekmesine göre su oranı artıp azalacağından şeker miktarını 3 bardak şeker koyduktan sonra kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Şeker eriyene kadar karıştırın ve aşurenin altını kapatın. Kaselere aldığınız aşureyi dilediğiniz malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

    asure 3.jpg