Aşure Tarifi

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu cicozz tarafından paylaşıldı.

  1. cicozz

    cicozz Çocukluk cicozlarda saklı

    Aşure Tarifi - Aşure Nasıl Yapılır
    Muharrem ayına girdiğimiz şu günlerde aşure günü heyecanı tüm herkesi sardı. Aşure Gününüz şimdiden mübarek olsum.

    Aşure Malzemeleri
    1/2 kg buğday
    1 fincan pirinç (çay fincanı)
    200 gr kuru fasulye
    200 gr kuru ceviz
    200 gr fındık
    100 gr pilav fıstığı
    1 kg toz şeker
    200 gr nohut
    4 adet limon
    50 gr kuş üzümü

    Aşure Yapılışı
    Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde). Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin.Üzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın. Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyun. Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üzerine serpiştirebilirsiniz.