En Güzel Aşure Tarifi

Tatlılar & Pastalar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    En Güzel Aşure Tarifi, Aşure nasıl yapılır, kolay aşure tarifi
    asure.jpg
    Aşure malzemeleri

    - 3 Su bardağı aşurelik buğday 2-3 avuç ceviz içi
    -Yarım su bardağı pirinç 2-3 avuç fındık içi
    -yarım su bardağı fasulye 3 çorba kaşığı toz antep fıstığı
    -yarım su bardağı nohut 1 tane mesteki sakızı
    -3su bardağı kuru üzüm 5-6 su bardağı toz şeker
    -5-6 tane doğranmış incir azıcık yeni bahar
    -2-3 dilim doğranmış portakal kabuğu azıcık toz tarçın
    -10 tane kayısı azıcık toz karanfil
    -10 tane kuru erik 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
    -1 paket vanilya bir avuç nar tanesi

    NOT:Malzemeler isteğe göre iki-üç katına çıkartılır

    Aşure yapılışı
    Akşamdan buğday , fasulye , nohut ayıklanır,yıkanır.Hepsi ayrı kaplara üzerlerini 2 parmak boyu geçecek kadar ılık su ile ıslatılıp sabaha kadar bekletilir.
    Buğday , pirinç, portakal kabuğu birlikte haşlanır. AŞURE TENCERESİNE ATILIR.
    Nohut ve fasulye de ayrı ayrı haşlanıp tencereye atılır.
    Birlikte bir süre daha kaynatılır(isteğe göre, az pişmiş mi seversiniz, çok pişmiş mi). Kaynatma işlemi arasın da ; üzüm,incir,kayısı, ,sakız,çam fıstığı,kuş üzümü, şeker,erik kurusu ilave edilip sık sık karıştırılır.
    İstenilen kıvama gelmek üzere iken için;, gülsuyu,vanilya,karanfil,ceviz içi , konup
    10 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.
    Kâselere boşaltılıp,aşurenin üzeri ceviz, fındık,Hindistan cevizi,tozantep fıstığı,nar taneleri,tarçın,yeni bahar ile süslenir.