Acılı Sos Tarifi

Soslar & Terbiyeler bölümünde yer alan bu konu hakan tarafından paylaşıldı.

  1. hakan

    hakan Üye

    Acılı Sos Tarifi, Acılı Sos nasıl yapılır
    acili sos.jpg
    Malzemeler
    - Tuz
    - 5 adet fesleğen yaprağı
    - 300 gr soyulmuş domates
    - 3 diş sarmısak
    - 2 adet acı kırmızı biber

    Acılı Sos Yapılışı
    Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun. Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 15 dk kadar pişirin. Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin. Bu sosu makarnanın için kullanabilirsiniz.