Betül17
denizimsi
Şarlot Frambuaz Tarifi, Şarlot Frambuaz nasıl yapılır
Malzemeler
Şarlot Frambuaz Yapılışı
Pasta kreması 250 g su ile mikserde çırpılır. 30 dakika soğuk suda bekletilmiş jelatinler ilave edilir, soğumaya bırakılır. Toz şanti ve frambuaz bu karışıma eklenir. Turta çemberleri yağlanır ve pudra şekeri serpilir, ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulur. Kenarlarına hindistan cevizli rulodan yerleştirilir. (Örneğin çemberin derinliği 4.5 cm ise, keseceğiniz rulo 3.5 cm olmalıdır). Tabanın boş kısmına 1/2 cm kalınlığında hindistancevizli ince pat yerleştirilir.
Kremadan bir miktar, hazırlanan çemberlere konulur, ortasına ince hindistan cevizli pat yerleştirilir. Çemberin boş kalan kısmına artan krema silme doldurulup bıçakla üst yüzeyi düzeltilir. Donması beklenir.
Üst yüzey süslemesi için çember 3 mm kadar yukarı çıkartılır. Üzerine frambuazlı soğuk jöle dökülüp, donması için beklenir.
Daha sonra çemberin tamamı çıkartılır. Taze meyve ile dekor yapılıp, hafif jöle sürülür.
Malzemeler
- Pasta kreması 100 g
- Su 250 g
- Frambuazlı Jöle 70 g
- Yaprak Jelatin 4 adet
- Frambuaz 60 g
- Toz Krem Şanti 375 g
- Hindistancevizli rulo (bkz. Portakallı Şarlot tarifi) 1 adet
- Hindistancevizli pat (bkz. Portakallı Şarlot tarifi) 2 adet
Şarlot Frambuaz Yapılışı
Pasta kreması 250 g su ile mikserde çırpılır. 30 dakika soğuk suda bekletilmiş jelatinler ilave edilir, soğumaya bırakılır. Toz şanti ve frambuaz bu karışıma eklenir. Turta çemberleri yağlanır ve pudra şekeri serpilir, ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulur. Kenarlarına hindistan cevizli rulodan yerleştirilir. (Örneğin çemberin derinliği 4.5 cm ise, keseceğiniz rulo 3.5 cm olmalıdır). Tabanın boş kısmına 1/2 cm kalınlığında hindistancevizli ince pat yerleştirilir.
Kremadan bir miktar, hazırlanan çemberlere konulur, ortasına ince hindistan cevizli pat yerleştirilir. Çemberin boş kalan kısmına artan krema silme doldurulup bıçakla üst yüzeyi düzeltilir. Donması beklenir.
Üst yüzey süslemesi için çember 3 mm kadar yukarı çıkartılır. Üzerine frambuazlı soğuk jöle dökülüp, donması için beklenir.
Daha sonra çemberin tamamı çıkartılır. Taze meyve ile dekor yapılıp, hafif jöle sürülür.
Son düzenleme moderatör tarafından: