mahir
Harbi Aktif Üye
Bir Ramazan yemeği olan Reştiyye tarifi, siz de Reştiyye nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, anlatıma riayet ederek bu yemeği kendiniz pişirebilirsiniz.
Hamuru açın ve erişte şeklinde kesin
Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın Erişteleri içine atın ve 1-2 dakika daha kaynatıp süzün
Tavada tereyağını eritin İçine pul biber, ufalanmış ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika çevirin
Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın
Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın
Malzemeler
- Un (4 su bardağı) 500 gr
- Tulum peyniri 120 gr
- Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr
- Ceviz içi 120 gr
- Yumurta 6 adet
- Zeytinyağı (1 çorba kaşığı) 20 gr
- Kırmızı pul biber
- Maydanoz ½ demet
- Tuz (2 çay kaşığı) 20 gr
- İçme suyu (6 su bardağı) 1,2 kg
Reştiyye Yapılışı
Un, yumurta ve tuzu yoğurun ve hamur haline getirin Üzerini nemli bez ile örterek 20 dakika dinlenmeye bırakınHamuru açın ve erişte şeklinde kesin
Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın Erişteleri içine atın ve 1-2 dakika daha kaynatıp süzün
Tavada tereyağını eritin İçine pul biber, ufalanmış ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika çevirin
Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın
Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın
Son düzenleme moderatör tarafından: