cicozz
Çocukluk cicozlarda saklı
Pasta Tabanı Pandispanya Tarifi - Pasta Tabanı Nasıl Yapılır
Malzemeler
2 adet pasta tabanı için
2 su bardağı un
1 çay kaşığı maya
5 adet yumurta
300 gr. toz şeker (vanilya)
Yaklaşık bir kase taze krema
2 kahve fincanı soğutulmuş tereyağı
Yarım kase limon suyu
4 adet limon kabuğu
Hazırlanışı
Fırın 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.24 cm çapında iki adet kek kalıbını yağlayın.Bir tarafta maya ve unu karıştırıp bekletin.Yumurta ve vanilyalı şekeri katılaşıncaya kadar mikserle çırpın.Krema ,mayalı un, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı ,limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edin.Akıcı hale gelene kadar çırpmaya devam edin.Karışımı kek kalıplarına bölüştürülüp 1 saat fırında tutun.Kalıplarında soğuttuktan sonra çıkarıp kullanabilirsiniz.
Malzemeler
2 adet pasta tabanı için
2 su bardağı un
1 çay kaşığı maya
5 adet yumurta
300 gr. toz şeker (vanilya)
Yaklaşık bir kase taze krema
2 kahve fincanı soğutulmuş tereyağı
Yarım kase limon suyu
4 adet limon kabuğu
Hazırlanışı
Fırın 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.24 cm çapında iki adet kek kalıbını yağlayın.Bir tarafta maya ve unu karıştırıp bekletin.Yumurta ve vanilyalı şekeri katılaşıncaya kadar mikserle çırpın.Krema ,mayalı un, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı ,limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edin.Akıcı hale gelene kadar çırpmaya devam edin.Karışımı kek kalıplarına bölüştürülüp 1 saat fırında tutun.Kalıplarında soğuttuktan sonra çıkarıp kullanabilirsiniz.