Ömer
Yönetici
Mücezza Tarifi, Mücezza nasıl yapılır

Osmanlı mutfağı yemeklerinden bir tanesini sizler için paylaşmak istedim.
Malzemeler
Mücezza Yapılışı

Osmanlı mutfağı yemeklerinden bir tanesini sizler için paylaşmak istedim.
Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar su,
- 1 adet soğan
- 1 demet pazının yaprakları
- 2 adet kırmızı pancar
- Mercimek büyüklüğünde bir parça damla sakızı
- 1’er çay kaşığı karabiber ve kimyo
- Yarım çay kaşığı tane kişniş
- 1 parça çubuk tarçın, tuz
Mücezza Yapılışı
- Eti bir tencereye alıp, üzerine 2 su bardağı su ekleyin. Arada bir köpüğünü alarak ve azalırsa su ekleyerek el yumuşayana kadar pişirin. Soğanı yemeklik, pazıyı ince doğrayın. Pancarların kabuğunu soyup, elma dilimi şeklinde dilimleyin.
- Et yumuşayınca üzerine tereyağı, soğan, pazı ve pancarı ekleyin. Suyu azalmışsa yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 20 dakika pişirdikten sonra damla sakızı, karabiber, kimyon, kişniş, tarçın ve tuz ekleyin. Pancar yumuşayana dek pişirip, ocaktan alın.