deep
Harbi Aktif Üye
Mısır unlu kek tarifi, Mısır unlu kek nasıl yapılır
Malzemeler (6 kişilik)
Yumurtaları, tozşekerle derin bir kaba alıp, mikserle 5 dakika çırpın. Eritilmiş margarin ve krema ilave edip, mikserle çırpmaya devam edin. Unu bir kaba alın. Üzerine granül meyve şekeri, çikolata ve fındık ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Mısır unu ve kabartma tozunu da katıp, bu karışımı yumurtalı harca ekleyin. Tahta kaşıkla tüm malzemeyi 1-2 kez karıştırıp birbirine yedirin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika (sürenin sonuna kadar fırının kapağını hiç açmadan) pişirin. Ilındıktan sonra ters çevirip servis tabağına çıkarın. Üzerine pudraşekeri serpin ve meyve şekerlemesi ile süsleyin.
Malzemeler (6 kişilik)
- 1 su bardağı mısır unu
- 3 adet yumurta
- Bir buçuk su bardağı tozşeker
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı krema
- 2 parça damla sakızı
- Bir buçuk su bardağı un
- 1 kahve fincanı karışık granül meyve şekeri
- 1 kahve fincanı damla çikolata
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- Bir buçuk paket kabartma tozu
- Üzerineudraşekeri, meyve şekerlemesi
Yumurtaları, tozşekerle derin bir kaba alıp, mikserle 5 dakika çırpın. Eritilmiş margarin ve krema ilave edip, mikserle çırpmaya devam edin. Unu bir kaba alın. Üzerine granül meyve şekeri, çikolata ve fındık ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Mısır unu ve kabartma tozunu da katıp, bu karışımı yumurtalı harca ekleyin. Tahta kaşıkla tüm malzemeyi 1-2 kez karıştırıp birbirine yedirin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika (sürenin sonuna kadar fırının kapağını hiç açmadan) pişirin. Ilındıktan sonra ters çevirip servis tabağına çıkarın. Üzerine pudraşekeri serpin ve meyve şekerlemesi ile süsleyin.