Kelek Turşusu Tarifi

  • Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 3.249
deep Harbi Aktif Üye
Kelek Turşusu Tarifi, Kelek Kavun Turşusu nasıl yapılır
kelektursusu.jpg

Malzemeler
  • 3 adet küçük boy kelek kavun.
  • 2 baş sarımsak,
  • 1 adet limon,
  • yarım demet maydanoz,
  • 1 kahve fincanı sirke,
  • 1 çay kaşığı tozşeker,
  • yeterince tuz
  • su

Kelek Turşusu Yapılışı
Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim. Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım. Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim. Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım. Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim. Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarına sarımsakları serpiştirelim. Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim. Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım. Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım. Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım. Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
12B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst