İç Anadolu Bölgesinin Kültürel Yemekleri

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan LAL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LAL

Moderatör
İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri, İç Anadolu Bölgesinin Kültürel Yemekleri, İç Anadolu Yöresel Yemekleri Nelerdir

Ankara Tavası (Ankara)
Arabaşı (Eskişehir)
Arabaşı (Yozgat)
Baduç kavurması
Bamya Çorbası (Aksaray)
batırık (Seydisehir)
Bayram Könbe
Beypazarı sarması
Börek Çorbası (Kayseri)
Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)
Cevizli Tatlı (Eskişehir)
Çiğ Börek (Eskişehir)
Çiğleme (Aksaray)
Çorum Baklavası
Çubuk Turşusu
DİVRİĞİ PİLAVI
Düğün pilavı (Konya)
ERCİYES SALATASI
Eskişehir Çöreği
Etli ekmek (Konya)
Fakir Baklavası (Çorum)
Fırında Ankara tavası
Gabaklaş (Ankara)
Gendeme (Kırşehir)
Gömme (Ekmekli Et)
HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)
Hasirde (Kırşehir)
Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)
Helle Aşı (Sivas)
Hoşmerim (Çankırı)
HUNNAK
HURMA TATLISI (Sivas)
İrmik helvası (Konya)
İskilip Dolması (Çorum)
Kandil Makarnası (Nevşehir)
Kapama(Eskişehir)
KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)
Karaçuval Helvası(Çorum)
KAYSERI MANTISI
Kayseri Köftesi
Keşkek
Keşkek (Çorum)
Kıkırdak çorbası (Konya)
KIRŞEHİR KÖFTESI
Kirtimburt (Kayseri)
KÖBETE(Eskişehir)
Kuru (Beypazarı)
Madımak (Yozgat)
Mantarlı Borani (Çorum)
Mumbar (Aksaray)
Nevzine (Kayseri)
NOHUTLU YAHNİ(KONYA)
Pastırmalı Börek (Kayseri)
Pastırmalı Pide(Kayseri)
Patlıcan orta (Konya)
Pehli (Kayseri)
Pekmezli Ayva Dolması
Piravu Mantısı (Kayseri)
Soğanlama (Ankara)
Soğanlama (Kırşehir)
Sulaç (Karaman)
Sülbiye(Akşehir)
ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)
Şöbiyet (Yozgat usulü)
Tabahruhu
Tatar Böreği (Eskişehir)
Tepsi Mantısı (Kayseri)
Tırhıt (Sivas)
Toyga Çorbası (Konya)
Yağlama (Kayseri)
Yangıç (Çorum)
Yoğurt Çorbası (Kırşehir)
Yoğurtlaç (Kayseri)
Yozgat Böreği
Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı)
 
Geri
Üst