deep
Harbi Aktif Üye
Hasan Paşa Köftesi nasıl yapılır
MALZEMELER
PÜRESİ İÇİN
Hasan Paşa Köftesi Yapılışı
Kıyma,soğan rendesi,ekmek,tuz,karabiber,yumurta sarısı iyice yoğrulur,köfte hamurundan limon büyüklüğünde parçalar koparılır elde parmağımızı bastırarak havuz gibi açılır havuç şekli verilir,yağlanmış fırın tepsisine dizilir,içlerine birer çay kaşığı yağ konur,kızgın fırında 15 dakika pişirilir bu arada patates püresi hazırlanır,haşlanmış patates,süt,yağ,tuz ateşde 5 dakika pişirilir,hazırlanan püre krema torbasına doldurulur köftelerin ortasına sıkılır,salça 1 su bardağı suyla sulandırılır patateslerin üzerine gezdirilir kalan tepsiye dökülüp fırında 10 dakika daha tutulup çıkartılır,arzuya göre üzerine kaşar peyniri serpilir.
MALZEMELER
- 500 gr kıyma
- bir baş soğan rendesi
- iki dilim bayat ekmek içi
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kaşık margarin
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı salça
- tuz
- karabiber
PÜRESİ İÇİN
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 çorba kaşığı yağ
- 1 çay bardağı süt
- tuz
Hasan Paşa Köftesi Yapılışı
Kıyma,soğan rendesi,ekmek,tuz,karabiber,yumurta sarısı iyice yoğrulur,köfte hamurundan limon büyüklüğünde parçalar koparılır elde parmağımızı bastırarak havuz gibi açılır havuç şekli verilir,yağlanmış fırın tepsisine dizilir,içlerine birer çay kaşığı yağ konur,kızgın fırında 15 dakika pişirilir bu arada patates püresi hazırlanır,haşlanmış patates,süt,yağ,tuz ateşde 5 dakika pişirilir,hazırlanan püre krema torbasına doldurulur köftelerin ortasına sıkılır,salça 1 su bardağı suyla sulandırılır patateslerin üzerine gezdirilir kalan tepsiye dökülüp fırında 10 dakika daha tutulup çıkartılır,arzuya göre üzerine kaşar peyniri serpilir.