Domatesli Mantı Tarifi

Kayseri yöresinin Türkiye'ye mal olmuş klasik mantısından farklı bir şey denemek isteyenler için domatesli mantı tarifi. İçinde mantar da bulunan domatesli mantı nasıl yapılır?

Domatesli Mantı Tarifi İçin Malzemeler​

Domatesli Mantı

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 250 gr un
  • 200 gr irmik
  • 400 gr kıyma
  • yarım demet fesleğen
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 adet soğan
  • 1-2 adet acı kırmızı biber
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 diş sarmısak
  • 150 ml zeytintyağı
  • 100 gr mantar
  • 500 gr domates
  • toz şeker
  • tuz
  • karabiber.

Domatesli Mantı Tarifi Nasıl Yapılır​

Hamur için, 200 gr un, irmik, ve 4/5 su bardağı suyu yoğurup top yapın, üstü örtülü olarak 1 saat buzdolabında bekletin. İç için, 2 adet soğan ve sarımsağı ayıklayıp kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağında kıymayla kavurun. Tuz ve karabiber atın. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp açın. Kenarlarını düzeltip 5 cm'lik kareler kesin. Ortalarına iç koyup üçgen şeklinde kapatın. Bol tuzlu suda 8 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile çıkartın. Domateslerin kabuklarını soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın. Kalan soğanları küçük küçük doğrayın. Kalan zeytinyağını kızdırın. Soğanları, mantarları ve bütün olarak acı biberi yağda kavurun. Salça ilave edin. Tavuk suyu, sirke ve yarım su bardağı su katıp sıvı miktarı yarıya inene kadar kaynatın. Tuz, karabiber ve toz şeker ilave edin. Mantı ve domates dilimlerini ilave edip 5 dakika ısıtın. Fesleğen yaprakları ile servis yapın. Afiyet olsun..
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst