Avcıların yemek kültürü oldukça değişiktir. Avcı usulü biftek tarifi de bu değişik yemeklerden bir tanesi. Bu yemeği hangi ava çıkan avcı buldu bilmiyoruz ama denemekte yarar var. İçinde et olan yemeklerin lezzeti bir başka olduğu varsayılırsa, bu yemeğin nefis olacağı da aşikar diyebiliriz. Hadi bakalım şimdi avcı usulü biftek nasıl yapılır ona bir bakalım.
hazırlanan bu sos dökülerek servis yapılır.
Avcı Usulü Biftek İçin Malzemeler
- 4 biftek
- 200 g mantar
- 1 soğan
- 2 domates
- 2 sivri biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- tuz
- karabiber
Avcı Usulü Biftek Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavada tereyağı eritilir, bu yağda biftekler kızartılır. Biftekler ısıya dayanıklı bir kaba alınıp fırına verilir. Bifteklerin kızardığı yağda soğan doğranıp kavrulur. İçine biberler doğranır, karıştırılır. Mantarlar da ilave edilip kavurmaya devam edilir. Kavrulunca domatesler koyulur, tuz ve karabiber eklenir. Fırından çıkarılan bifteklerin üzerinehazırlanan bu sos dökülerek servis yapılır.