deep
Harbi Aktif Üye
Acılı ezme nasıl yapılır, Kolay Acılı Ezme Tarifi
Malzemeler
2 büyük domates,
yarım demet taze soğan,
yarım demet maydanoz,
yarım çorba kaşığı biber salçası,
4 diş sarımsak,
2 adet sivri biber,
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
Yarım limon suyu veya nar ekşisi, yeteri kadar zeytinyağı
Acılı ezme hazırlanışı yapılışı
Domates,sivri biber,taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın. Kesinlikle robottan çekmeyin.
Salça,tuz,nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin.
İster limon suyu isterseniz nar ekşisi ekleyin,servise hazır.
Malzemeler
2 büyük domates,
yarım demet taze soğan,
yarım demet maydanoz,
yarım çorba kaşığı biber salçası,
4 diş sarımsak,
2 adet sivri biber,
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
Yarım limon suyu veya nar ekşisi, yeteri kadar zeytinyağı
Acılı ezme hazırlanışı yapılışı
Domates,sivri biber,taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın. Kesinlikle robottan çekmeyin.
Salça,tuz,nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin.
İster limon suyu isterseniz nar ekşisi ekleyin,servise hazır.